Free cookie consent management tool by TermsFeed
+36 (20) 444 – 0077

Matt, besárgult autója fényszórója?

Fényszóró polírozás profiktól, 20 év tapasztalattal!

Fényszóró polírozás Budapest

Miért fontos a fényszóró polírozás? Idővel az autó polikarbonát fényszóróján található UV-védő lakkréteg elkezd besárgulni. Ha esetleg nincs ilyen védőréteg, akkor az autólámpa anyaga (mint minden műanyag) az UV sugárzás hatására elkezd bomlani és egy vékony, matt réteg keletkezik, ami előbb-utóbb már a fényt sem engedi át annyira. Amikor ez megtörténik és a fény nem áthalad az anyagon, hanem hővé alakul, akkor a folyamat drámaian felgyorsul, s előbb-utóbb már a vizsgán sem megy át az autó.

Minden, amivel a fényszóró találkozik (jellemzően nagy sebességgel), azaz por, kavicsok, rovarok, jégdarabok, amikor a fényszórónak ütköznek, apró, néhány mikronos karcolást ejt rajta. Minden ilyen karcolás egy lépéssel közelebb viszi a mattulás felé a fényszórót.

Gépi autólámpa polírozás során, ha van UV-védő réteg, akkor abból veszünk el néhány mikronnyit, pont annyit, amennyivel már eltűnnek az itt megtalálható karcok is. A néhány mikron egy nagyon vékony réteg, az autó fényezése (és a fényszórón lévő UV-védő réteg is) jellemzően 70-200 mikron vastag. A polírozás nem árt a fényszórónak és nem is vesz el a vastagságából, általában elég a fényszórón található lakkréteget polírozni.

A karcok eltávolítása azért fontos lépés, mert egy esetleges otthoni lámpa polírozás esetén, ha ezt nem tesszük meg, akkor a vékony barázdákba beleszáradhat a polírozóanyag és úgy néz ki, mintha nem csináltunk volna semmit.
A fényszóró polírozást a megfelelő polírpasztákkal és ipari polírozógéppel végezzük. Természetesen a fényszórót a munka megkezdése előtt gondosan kimaszkoljuk, hogy véletlenül se tegyünk kárt a közvetlenül mellette lévő fényezett részeken, illetve, hogy a fényszóró legszélét is ugyanúgy tudjuk kezelni, mint a közepét.

Fontos! Időnként lehet csodaszerekről hallani a neten, amit ha rákenünk, akkor egyből eltűnik a matt réteg. Ezek lehetnek paszták, kendők. Elképzelhető, hogy létezik ilyen csodaszer, de mi még nem hallottunk róla. Ezek a „csodaszerek” általában valamilyen oldószert tartalmaznak, amelyek tönkre is tehetik a fényszórót, vagy legalábbis sokkal több munka helyrehozni a házilag megbarkácsolt felületet. A fényszóró eredeti állapotára polírozható, de ehhez megfelelő polírpasztára, excenteres csiszoló- és polírozógépre és nem utolsósorban kézimunkára van szükség. Mi így dolgozunk.

Szintén fontos a fényszóró polírozása utáni védelem, hiszen a felület visszamattulhat. Illetve biztos, hogy vissza fog mattulni, ez csak idő kérdése, általában 1-3 év alatt ez bekövetkezik. Ez az idő azonban megfelelő védőréteg felvitelével lényegesen meghosszabbítható. Erről is kérdezzen minket bátran!

Természetesen első és a hátsó autólámpa polírozást is vállalunk.

Autólámpa polírozás ár

7000 Ft / darab

Hozza el az autóját hozzánk, a autólámpa polírozásra érdeklődjön telefonon!

Best Autókozmetika Szalon

1205 Budapest,
Határ út 51.

Telefon

+36 (20) 444 – 0077

Nyitva tartás

Hétfő: 07 - 20
Kedd: 07 - 20
Szerda: 07 - 20
Csütörtök: 07 - 20
Péntek: 07 - 20
Szombat: 08 - 20
Vasárnap: 08 - 20