Free cookie consent management tool by TermsFeed
+36 (20) 444 – 0077

Bár az autóülés tisztítása nem tűnik nehéznek, bizonyos foltok, nehezen elérhető vagy rejtett helyek feladják a leckét. Ilyenkor fontos, hogy rendelkezésre álljanak a megfelelő eszközök, tisztítószerek és praktikák.

Autóülés tisztítása: az első lépés

Bár a legtöbben az autóülés tisztításának első lépéseként a porszívózást említenék meg, mi ennél fontosabbnak tartjuk, hogy kéznél legyenek a megfelelő eszközök. Ezalatt nemcsak a porszívót értjük, hanem a megfelelő porszívófejeket is, mint például a kefét vagy egy szűk helyekre is beférő, rugalmas fejet.

Attól függően, mennyire és milyen jellegű szennyezettségű az autókárpit, különböző folttisztítókra és kárpittisztítókra is szüksége lehet. Ez pedig azt eredményezi, hogy a tökéletes, precíz autóülés tisztítása bizony belső kárpittisztítással is jár, amelyhez megfelelő gépre van szükség.

Autóülés tisztítása: a nagyobb szemétdarabok összegyűjtése

Mielőtt megkezdené az autóülések tisztítását, a könnyebb és gyorsabb porszívózás érdekében érdemes összegyűjteni a nagyobb szemétdarabokat.

Autóülés tisztítása: alapos porszívózás

Az autóülés tisztításának alapvető lépése az ülések nagyon alapos átporszívózása. Gyakran itt be is fejezik a munkát, pedig precíz takarítás esetén még korántsem végeztek vele.

Külön figyelmet kell fordítani, azokra a nehezen hozzáférhető területekre és a rejtett zugokra. Ez nem is csoda, hogy tudjuk, hogy a gyerekek, állatok gyakran képesek meglepetéseket okozni.

Autóülés tisztítása: a kárpitba akadt szennyeződések eltávolítása

Legfőképpen az állattulajdonosok tudják, hogy a porszívózás nem elég, az állatszőrök eltávolítására is szükség van. Ehhez érdemes speciális kefét használni, így az autóülés tisztítása is alapos, illetve a kárpit sem sérül.

Autóülés tisztítása: a foltok eltávolítása

A következő lépés a foltok hatékony eltávolítása. Nagyon fontos, hogy a kiválasztott folttisztító használható legyen az adott kárpittípuson, továbbá képes legyen eltávolítani az adott foltot. Ez fontos, mert nagyon kellemetlen lenne, ha a folttisztító okozna maradandó sérülést a kárpiton.

Autóülés tisztítása: kárpittisztítás

Bár az otthoni takarítás esetén ezt nem minden alkalommal végezzük el, de időszakonként szükség van az autó teljes körű belső kárpittisztítására. És ezelatt nemcsak az autóülés tisztítását, hanem a padló- és a tetőkárpit takarítását is értjük.

Autóülés tisztítás profik által

A profi autóülés tisztítás során kitérünk olyan területek takarítására is, amelyekkel a rohanó hétköznapok során az autótulajdonosnak nincs idejük foglalkozni. Továbbá számunkra rendelkezésre állnak a minőségi eszközök és a kárpitnak megfelelő tisztítószerek. Pusztán ezek megválasztása már a munka végeredményét is képes jelentősen befolyásolni.

Azonban fontos megjegyezni, hogy bár képesek vagyunk autóját szalontisztává varázsolni, a meglévő kopásokat eltüntetni egy takarítás során nem lehet. Azonban a friss, üde illat és a szemmel látható tisztaság még egy kopottas kárpittal ellátott autó tulajdonosát is kárpótolja.

Keressen fel minket, és bízza profikra autóját!