Free cookie consent management tool by TermsFeed
+36 (20) 444 – 0077

Azt tapasztaljuk, hogy az autókozmetikánkba betérők valamit szinte sosem említenek, egyszerűen nincs róla szó, ez pedig a tetőkárpit. Pedig az is az autó belső kárpittisztítás részét képezi. A kárpittisztítás során, a porszívózás után felülről-lefelé haladunk, tehát az első, amit kitisztítunk, az a tetőkárpit.

Autó belső kárpittisztítás: a tetőkárpit specialitásai

Két nagyon fontos specialitása van a tetőkárpit-tisztításnak. Az egyik az, hogy nem tudjuk az autót a feje tetejére állítani, tehát nekünk kell fejjel-lefelé dolgozzunk rajta. Némi gyakorlás után az autó tetőkárpit-tisztítás sem nagyobb kihívás, mint az autó bármely más része.

Nagyobb kihívást jelent az a tetőkárpit, aminek a ragasztása már nem tökéletes vagy amelyik típusról tudjuk, hogy a tetőkárpit hajlamos a leválásra. Természetesen ezeknél a típusoknál sokkal kisebb fokozaton porszívózunk, ha egyáltalán arra lehetőség van.

Autó belső kárpittisztítás: hogyan tud bekoszosodni a tetőkárpit

A tetőkárpit nincs szem előtt. Autósként egyszerűen elfeledkezünk róla, pedig egy idő után az is el tud koszolódni. Az pedig elég kellemetlen, hiszen egy idegen utas feltehetően észreveszi, de a szagok is érződhetnek.

Tipikusan koszos tetőkárpitot eredményező helyzet a dohányzás, amikor a dohányfüst a tetőkárpitra is lerakódik. A légszennyezettség pont ugyanilyen hatású, a levegőben található szennyezőanyagok a tetőkárpitra is lerakódnak. Tehát nem kell dohányosnak lenni ahhoz, hogy idővel elkoszolódjon, elszíneződjön a fejünk felett a kárpit.

Ha az ügyfelünk magas, ezért a haja, a sapkája folyamatosan egy ponton ér hozzá a tetőhöz, előbb utóbb az is nyomot hagy, amit egy belső autóápolás során eltávolítunk, csakúgy, mint minden más szennyeződést is.

Az autó belterének többi nem látható és nem szem előtt levő része is ilyen: autókárpit tisztítás során kitakarítjuk, leápoljuk akkor is, ha azt az autó tulajdonosa sosem fogja ellenőrizni vagy számon kérni rajtunk. Csak azért, mert szeretünk igényes, teljes munkát végezni.