Free cookie consent management tool by TermsFeed
+36 (20) 444 – 0077

A profi autóápolás végeredménye: kívülről csillogó autó, belülről makulátlan műszerfal. Nekünk nem kell elmondani, hogy ez mekkora öröm. Szalonállapotú autóval érkezni valahova igényességet sugároz, és csodálatos érzés egy ilyen autót nap mint nap vezetni. Azonban ezt az állapotot fenntartani nehézkesebb feladat. 

Biztosan tapasztalta, hogy könnyű „belakni” egy autót, amivel azonban a kosz kéz a kézben jár. Az alapos autótakarítás egy hosszadalmas folyamat, és ha a tökéletességre törekszik, ha nincs ideje folyton ezzel foglalkozni, érdemes rábízni a profikra. Azonban kettő nagytakarítás között fontos, hogy fenntartsa autója tisztaságát.

Két részes cikkünkben leírjuk a helyes otthoni autótápolás menetét, hogy semmi ne maradjon ki. Kezdjük az autó belsejével:

Autóápolás #1: Rendrakás

Egy olyan autóban, ahol mindenhol szemét, játékok, ételek csomagolásai hevernek, az autóápolás lehetetlen küldetésnek is tűnhet. Azonban nem is kell ilyen messzire menni, mert elég az is, ha nem tesz mindent a helyére, itt-ott marad valami, amivel úgy volt, hogy majd egyszer kidobja. Ez gyakran megtörténik, nincs is vele semmi gond, ha nem hagyja, hogy káosszá fajuljon a helyzet.

Bár könnyű megfeledkezni erről a pontról, de bizony kezdjünk az autóápolást egy alapos rendrakással. Ha gyermekeink csokoládécsomagolása a legnagyobb rendetlenségtényező, vonjuk be őket is, hogy rájöjjenek, hogy ezek a szemetek nem tűntek el valami mágikus módon. 

A rendrakást követően hagyjuk nyitva az ajtókat, hogy rendesen kiszellőzzön az autó.

Autóápolás #2: Portörlés

A belső autóápolás következő szakasza a portörlés. Mikor a takarításhoz ér, a kulcsszó a rendszeresség. A por megköti a nedvességet és a párát, ami viszont roncsolja az anyagok minőségét és ezáltal az élettartamát is. Tehát fontos, hogy rendszeresen eltűntesse az autóbelső terében felgyülemlő port. 

Ehhez szüksége van egy porszívóra (lehetőleg legyen egy kefével ellátott feje), illetve egy ecsetre. Értelemszerűen az ecsetet azokra a felületekre használjuk, amelyek könnyen karcolódhatnak egy porszívó használatával vagy nehezen hozzáférhetőek. Kapcsolja be a ventilátort is, és azt is tisztítsa meg!

Autóápolás #3: Autó kárpittisztítás és műanyagápolás

Jó minőségű kárpittisztítóval fenntarthatja ülései két mélytakarítás közti állapotát. A műanyagápoló célja pedig, hogy meghosszabbítsa a műanyag részek élettartamát. 

Azonban, ha nagyobb fába vágta a fejszéjét, mint eleinte gondolta, és nem tud megbirkózni egy makacsabb folttal, vagy csak nem szeretne drága vegyszereket venni, túl sok idejébe kerülne az autóápolás, állunk rendelkezésére autó kárpittisztítási szolgáltatásunkkal. Komplett belső autókozmetikai szolgáltatásunk magába foglalja a kárpittisztítást és a műanyagok leápolását is.

Autóápolás #4: Autóklíma tisztítás

Az autóápolás része a klímák takarítása, fertőtlenítése is. Az elhanyagolt klímaberendezésnek nemcsak kellemetlen a szaga, de a fertőzések oka is lehet. Ezért érdemes évi legalább két alkalommal a klímát is kitisztítani

Vásárolhat klímafertőtlenítőt, de ha nem akar otthon vesződni ezzel, ajánljuk az ózonos klímafertőtlenítésünket.

Autója belső tisztítását így tudja fenntartani. Kérdése van, vagy szeretné igénybe venni szolgáltatásainkat? Hívjon minket, jöjjön el hozzánk!

Olvasson tovább!

Autóápolási kisokos II. – Autópolírozás