Kívülről csillogó autó, belülről makulátlan műszerfal… Nekünk nem kell elmondani, hogy ez mekkora öröm. Szalonállapotú autóval érkezni valahova igényességet sugároz és csodálatos érzés nap mint nap vezetni. Azonban ezt az állapotot fenntartani nehézkesebb feladat. Könnyű „belakni” egy autót, amivel azonban a kosz kéz a kézben jár. Az alapos autótakarítás egy hosszadalmas folyamat, és ha tökéletességre törekszünk, érdemes rábízni a profikra. Azonban kettő nagytakarítás között fontos, hogy fenntartsuk autónk tisztaságát.

Két részes cikkünkben leírjuk a helyes otthoni autótakarítás menetét, hogy semmi ne maradjon ki. Kezdjük az autó belsejével:

1. Rendrakás

Bár könnyű megfeledkezni erről a pontról, de bizony kezdjünk egy alapos rendrakással. Ha gyermekeink csokoládécsomagolása a legnagyobb rendetlenségtényező, vonjuk be őket is, hogy rájöjjenek, hogy ezek a szemetek nem tűntek el valami mágikus módon. Hagyjuk nyitva az ajtókat, hogy rendesen kiszellőzzön az autó.

2. Portörlés

Mikor a takarításhoz érünk, a kulcsszó a rendszeresség. A por megköti a nedvességet és a párát, ami viszont roncsolja az anyagok minőségét és így élettartamát. Tehát fontos, hogy rendszeresen eltűntessük az autónk belső terében felgyülemlő port. Ehhez szükségünk van egy porszívóra (lehetőleg legyen egy kefével ellátott feje), illetve egy ecsetre. Értelemszerűen az ecsetet azokra a felületekre használjuk, amelyek könnyen karcolódhatnak egy porszívó használatával. Kapcsoljuk be a ventilátort is és azt is tisztítsuk meg!

3. Autó kárpittisztítás és műanyagápolás

Jó minőségű kárpittisztítóval fenntarthatjuk üléseink két mélytakarítás közti állapotát, műanyagápolóval pedig meghosszabbíthatjuk a műanyag részek élettartamát. Azonban, ha nagyobb fába vágta a fejszéjét, mint eleinte gondolta, és nem tud megbirkózni egy makacsabb folttal, vagy csak nem szeretne drága vegyszereket venni, állunk rendelkezésére kárpittisztítási szolgáltatásunkkal. Komplett belső autókozmetikai szolgáltatásunk magába foglalja a kárpittisztítást és a műanyagok leápolását is.

4. Autóklíma tisztítás

Az elhanyagolt klímaberendezésnek nemcsak kellemetlen a szaga, de a fertőzések oka is lehet. Ezért érdemes évi legalább két alkalommal a klímát is kitisztítani. Vásárolhat klímafertőtlenítőt, de ha nem akar otthon vesződni ezzel, ajánljuk az ózonos klímafertőtlenítésünket.

Autója belső tisztítását így tudja fenntartani. Kérdése van, vagy szeretné igénybe venni szolgáltatásainkat? Hívjon minket, jöjjön el hozzánk!

Olvasson tovább

Autóápolási kisokos II. – Autópolírozás